Klassisk åben pejs bygget fra bunden.

Nyopbygning af klassisk pejs på herregård

Under renoveringen af en midtjysk herregård, ville ejeren gerne have en stor åben træfyret pejs i spisestuen, der kunne give mindelser til gammel tid. I løsninger som denne er en klassisk åben pejs helt sikkert vejen frem. 🔥

Klassisk åben pejs
Den klassiske pejs kan godt laves uden man får røg i stuen, det kræver bare lidt snilde.

I dette tilfælde forestod vi hele løsningen fra de første tegninger, til den færdige løsning. Pejsen er opbygget med en særlig type ildfaste mursten – pejsen skal jo gerne kunne holde de næste mange år.

En pejseløsning med 30 års erfaring med i pakken

Når man laver en åben pejs, er der mange faktorer der skal regnes ind, hvis man vil undgå røg i stuen. I ‘gamle dage’ var der ikke de store krav, da pejsens umiddelbare formål var at afgive varme. Røglugt var med andre ord ikke et problem. I det moderne samfund har vi lidt flere krav til vores pejseløsninger – og vi er eksperter i at imødekomme dem. Vi har ansat eksperter i åbne pejseløsninger, der designer hele pejsens opbygning med det formål at maksimerer effektiviteten af ovnen, men minimerer røglugten. I dette tilfælde fik specialdesignede vi et tragtformet røgfang i rustfrit stål, der sørger for at undertrykket i skorstenen fanger alt røgen i pejsen, og det ikke kan slippe den forkerte vej ud. Vores montører har 30 års erfaring i opbygninger af pejse, og har forestået løsninger i hele landet, og de kigger også gerne forbi dit hus hvis du har brug for en specialløsning.

Få eksklusivt design med marmor direkte fra stenbruddet

Den åbne pejs her blev afsluttet med en marmorbeklædning, som vi tager hjem direkte fra producenten i Spanien. På den måde sparer du de fordyrende led, og vi sikrer at kvaliteten er den bedste der kan fås. Desuden betyder denne løsning, at du selv kan være med til at bestemme, hvilke sten der skal bruges i pejsens opbygning – vi arbejder naturligvis også gerne sammen med arkitekten under projekteringen.

Du kan se et udpluk af billeder fra pejsens opbygning i galleriet herunder.