Brændeovne i moderne og klassisk stil

Vi har brændeovne i fritstående og væghængte modeller, i alle prisklasser og altid i højeste kvalitet. Vi er desuden eksperter i at rådgive dig til at vælge den rigtige brændeovn første gang.

På udkig efter den bedste brændeovn?

Hos Himmerlands Pejsecenter finder du et stort udvalg af brændeovne. Vi holder altid øje med, hvilke brændeovne der er ’bedst i test’, og kan altid give dig et godt tilbud på din næste brændeovn. Vi fører kun brændeovne af kvalitetsmærker, og har et større udvalg af danske og nordiske producenter. Vores brændeovne overholder alle nødvendige krav, og hvis du ønsker en ekstra miljøvenlig brændeovn kan vi ekstra tilbyde miljøvenlige modeller. Vi giver dig også et lille kursus i, hvordan du fyrer mest miljøvenligt. Vi kan altid tilbyde dig markedets bedste brændeovn – og vi giver dig gerne et godt tilbud.

Altid tilbud på kvalitetsbrændeovne

Igennem en årrække har vi skabt et godt samarbejde med de førende producenter af brændeovne i hele norden. Vi har valgt de bedste leverandører til, og efterhånden fravalgt dem, som ikke leverer et kvalitetsprodukt. Når det kommer til brændeovne behøver kvalitet ikke være dyrt. Vi har altid billige modeller på lager, så du kan komme hurtigt i gang. Vi har selvfølgelig også altid et godt tilbud på de mest populære modeller.

Vores brændeovne

Vi har inddelt vores pejseindsatse i kategorier, så du nemt kan sammenligne forskellige modeller. Du skal bare finde ud af hvilken type du har brug for. Du kan klikke dig igennem kategorierne her.

Fritstående brændeovne

Se udvalget på vores webshop

Væghængte brændeovne

Se udvalget på vores webshop

Alle brændeovne

Se udvalget på vores webshop

Regler for brændeovne

Nye husejere skal sløjfe eller udskifte brændeovne fra før 2003, når de køber et hus. Det sker fordi ældre brændeovne sviner markant mere end moderne modeller. Ansvaret påhviler den nye ejer, og du har altså pligt til at tjekke, om din brændeovn skal udskiftes eller ej. Alt efter hvilken brændeovn du har, kan det være meget svært at vurdere om den er fra før eller efter 2003. Hvis du er i tvivl, kan du tage kontakt til Miljøstyrelsen, som så vil vurdere alderen på din brændeovn. Alternativt kan vi ofte se, hvor gammel din brændeovn er. Vi har været i branchen i over 30 år, og har et stort kendskab til de forskellige modeller på det danske marked. Du kan desuden se nogle af vores tidligere løsninger, hvis du er interesseret i at se hvordan en moderne brændeovnsinstallation ser ud.

Spørgsmål til brændeovne

Kan jeg få finansieret min brændeovn?

For rigtig mange mennesker er brændeovnen vigtig om vinteren, hvor den leverer varme til huset. En uforudset udskiftning af en brændeovn kan være en bekostelig affære, hvis man ikke er forberedt på det. Derfor har vi indgået en aftale med Sparxpress, der betyder at du kan få hjælp til finansieringen af din brændeovn. Du kan kontakte os for mere information om, hvordan finansieringen foregår.

Hvor meget forurener en brændeovn?

Forureningen fra brændeovne skal vurderes på to områder: Partikelforurening og CO2 udledning. Det sidste er ikke et problem i brændeovne, så længe man sørger for at bruge træ fra plantager der bliver genudplantet. Den CO2 der frigives når træet brændes bliver nemlig bundet i de træer, der plantes ud igen. På den måde er den eneste CO2 der frigives den der kommer fra transporten og fældning af træet. Partikelforureningen er en anden sag. Hvis en brændeovn brænder ved en for lav temperatur, for eksempel hvis spjældene er forkert justeret, vil brændeovnen udlede flere partikler end når der fyres korrekt.

I ældre brændeovne er ovnen ikke bygget til at nå de korrekte temperaturer, hvilket er grunden til at alle brændeovne fra før 2003 på sigt skal udskiftes, når husene skifter hænder. Vi anbefaler at du altid bruger tørt kvalitetstræ, og at du får en brændeovn med en indbygget styring, der selv maksimerer temperaturen, hvilket giver dig en god udnyttelse af brændet og et mindre brændeforbrug. En moderne brændeovn udleder i snit fem gange færre partikler end en gammeldags brændeovn.

Min nye brændeovn lugter!

Bare rolig – det er helt normalt! De første gange du fyrer med en fabriksny brændeovn, skal belægningerne og malingen hærde, så brændeovnen kan holde mange år fremover. Dette udvikler desværre en smule lugtgener, men går heldigvis hurtigt over.

Kan jeg få en brændeovn med en automatisk styring?

På grund af de skrappe miljøkrav kommer mange brændeovne i dag med en form for smart styring. I nogle modeller fungerer det mekanisk, hvor spjældene selv åbner og lukker som varmen udvikler sig i brændeovnen. I andre tilfælde er brændeovnen udstyret med en elektronisk styring, der er i stand til at styre spjældene mere intelligent, og kan sikre en endnu højere effektivitet af brændeovnen.
Der er altså to grunde til at vælge en brændeovn med automatisk styring: Du får en mere effektiv (og dermed mere miljøvenlig) brændeovn, og du får en brændeovn der er lettere at justere. Hvis du eksempelvis køber en Hwam brændeovn med SmartControl, kan du justere den ønskede rumtemperatur i en app og tænde op i ovnen – så styrer den selv spjældene, og giver dig besked når der skal mere træ på.

Min brændeovn oser. Hvad gør jeg forkert?

Der er nogle få tips du kan tjekke, hvis du har problemer med at brændeovnen oser. For det første bør du tjekke, om der er træk i skorstenen. Prøv at holde et tændt stearinlys i brændeovnen. Hvis den trækker korrekt, skal man kunne se på flammen at den trækkes ind mod brændeovnen. Hvis der er træk i skorstenen, kan du tjekke om dit brænde er i orden. Brændet skal have en fugtighed på under 18%, hvis det skal brænde uden at sode og ose. Vi anbefaler at du anskaffer en fugtighedsmåler, der er en billig måde at kontrollere om dit brænde er i orden. Til sidst er det vigtigt at du tænder rigtigt op. Vi anbefaler altid at du fyrer oppefra, så træet opbygger den nødvendige varme for at give en ren forbrænding. Desuden bør du sørge for, at brændeovnen får rigeligt med luft i optændingsfasen.

Kan jeg erstatte min ældre brændeovn med en mindre model?

Ofte er det faktisk en god ide at få en brændeovn af en lidt mindre størrelse, hvis man har haft en stor gammel brændeovn stående. Brændeovne er i dag langt mere effektive end de var før i tiden, og udvikler en mere jævn varme på grund af konvektionen, som alle moderne brændeovne bygges med i dag. Det betyder at den varme luft selv fordeler sig, og at der kan komme mere effektiv varme ud af brændkammeret. Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse brændeovn er rigtig for dig, anbefaler vi at du tager kontakt til os, så du ikke køber den forkerte brændeovn.