Pilleovne i højeste kvalitet

Pilleovnen er en varmekilde der giver en jævn varme i alle typer rum, og er yderst nem at betjene. Du får glæden ved at fyre med træ, men kan spare penge på brændsel og få en meget effektiv opvarmningskilde.

Pilleovn eller brændeovn?

Det er et spørgsmål mange vender med sig selv i disse år, hvor kravene til emissioner og forurening fra brændeovne bliver hastigt strammet. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge valg. Hos Himmerlands Pejsecenter har vi et stort udvalg af både pilleovne og brændeovne, så du selv kan se og mærke forskellen. Typisk anbefaler vi en pilleovn, hvis formålet med ovnen er at give effektiv varme på en billig og nem måde.

Hvilken pilleovn skal jeg vælge?

Du skal først og fremmest gøre op med dig selv, hvad du har brug for. Vi fører generelt tre typer af pilleovne: Almindelige (konvektion) pilleovne, pilleovne med varmeflytning og pilleovne med vandtank. Typisk fås modellerne med top- og bagudgang til skorstenen, så du har mulighed for at vælge den model der passer bedst hvor den skal stå i dit hjem. Hvis din pilleovn erstatter en brændeovn, kan den almindelige pilleovn typisk klare det. Pilleovne med varmeflytning har et indbygget blæsersystem, der kan flytte den varme luft rundt i rummet. På nogle pilleovne med varmeflytning kan luften flyttes gennem slanger til andre rum. Pilleovne med vandtank varmer vandet i en vandtank op, så du kan bruge pilleovnen til centralvarme, eksempelvis til gulvvarme, radiatorer og lignende.

Vores pilleovne

Vi har et stort udvalg af pilleovne i højeste kvalitet. Alle vores pilleovne er produceret i Italien.

Pilleovn med togafgang

Se udvalget på vores webshop

Pilleovn med bagudgang

Se udvalget på vores webshop

Pilleovne med vandtank

Se udvalget på vores webshop

Pilleovne med varmeflytning

Se udvalget på vores webshop

Fordele og ulemper ved pilleovne

  • Pilleovne er brugervenlige, og kræver næsten intet arbejde.
  • Skal kun rengøres sjældent.
  • Er billige i drift, da træpiller ofte kan fås til en meget fornuftig pris.
  • Med varmeflytning fås en meget mere jævn varmefordeling end med almindelig konvektion (som i brændeovne).
  • Kan selv tænde og slukke, har avancerede muligheder for styring og temperaturregulering.
  • Kan erstatte ældre varmeanlæg som olie- og naturgasfyr.
  • Giver ikke samme knitrende lyd som en brændeovn.
  • Flammebilledet er mere monotomt, da forbrændingen er meget kontrolleret.
  • Nogle mener ikke at pilleovne indbyder til samme hygge, som en brændeovn gør.

Spørgsmål til pilleovne

Kan jeg få en pilleovn i stedet for min brændeovn?

Det kan du som udgangspunkt godt. Hvis du køber et hus med en brændeovn fra før 2003, er det fra 2021 den nye ejers pligt at udskifte brændeovne fra før 2003 til mere miljøvenlige modeller. Her bør du klart overveje en pilleovn, der som oftest kan bygges direkte på den eksisterende skorsten. Vær dog opmærksom på at pilleovnen kræver strøm. Strømforbruget går til sneglemotoren, der trækker træpiller ind i pilleovnen, samt til eventuelle blæsere og styring, og en almindelig stikkontakt er fint til dette formål.

Kan jeg selv montere min pilleovn?

Det er ikke ulovligt at montere pilleovne selv, så længe monteringen bliver godkendt af en skorstensfejer. Vi anbefaler dog ikke, at du selv monterer din pilleovn. Ved at lade en professionel stå for monteringen er du sikret, hvis noget skulle gå i stykker, og du undgår problemer med justering af pilleovnen, så den brænder optimalt. De fleste pilleovnes røgafgang er Ø80 mm, og de fleste skorstene i dag er Ø150 mm. Det betyder at der skal en indsnævring på inden pilleovnen monteres – her er det vigtigt, at arbejdet udføres med godkendte materialer, så det kan godkendes af skorstensfejeren.

Er der forskel på træpiller?

Som det gælder for brænde gælder det også for træpiller – jo bedre kvalitet du bruger, des færre problemer vil du få med forbrændingen. Nogle tror fejlagtigt, at mørke træpiller har en højere kvalitet. Du bør altid prøve at finde lyse træpiller, da de har det reneste indhold af træ, og indeholder mindre bark, der har en lav brændværdi. Træpiller skal desuden være lette at knække med hænderne. Du kan få træpiller i både 6 og 8 mm. Teknisk set kan pilleovne godt klare træpiller på 8 mm, men vi anbefaler at du altid bruger 6 mm, da pilleovnen hurtigere når en effektiv temperatur i brændkammeret, når der er et større overfladeareal på træpillen.

Hvordan rengør jeg min pilleovn?

Som oftest er det nok at støvsuge indersiden af pilleovnen – hvis der er sod på glasset kan det fjernes med lidt glasrens på et klæde, eller det kan slibes væk med et stykke avispapir. Vi anbefaler at der laves professionel service på pilleovnen hvert eller hvert andet år (alt efter hvor meget pilleovnen bruges), hvor vi rengør de vitale komponenter, og tjekker at elektronikken er i orden.

Er der nogle særlige ting jeg skal tænke på, når jeg vælger en pilleovn?

Vi hører ofte fra kunder, der falder for et godt tilbud på en pilleovn, hvorefter der kun opstår problemer efter problemer. Vi kan derfor kun anbefale, at du vælger en pilleovn i en god kvalitet. Hos Himmerlands Pejsecenter har vi udvalgt to italienske producenter, og vi kontrollerer altid kvaliteten på produkterne inden montering. Det er din sikkerhed for, at der ikke opstår unødige problemer.

Kan jeg få hjælp til finansiering af min pilleovn?

Hvis du køber din pilleovn hos Himmerlands Pejsecenter tilbyder vi en meget fordelagtig finansieringsordning gennem SparXpres. Hvis dit gamle oliefyr eller brændeovn pludselig står af, er du nødt til at handle akut, så dit hus ikke bliver for koldt. Her kan det være meget fordelagtigt med en finansieringsaftale. Heldigvis behøver det ikke være dyrt – kontakt os for yderligere information.

Hvad koster det at montere en pilleovn?

Prisen kan variere alt efter hvor den skal monteres, om skorstenen er klar eller der skal etableres en ny, samt om området hvor pilleovnen skal stå er brandsikkert. Hvis du vælger at købe en pilleovn inklusiv montering med os kan vi typisk give dig et rigtig godt tilbud, da vi så kan udføre kvalitetskontrol og montering i samme arbejdsgang – du kan altid kontakte os, hvis du søger et godt tilbud. 

Hvor meget larmer en pilleovn?

En pilleovn støjer mere end en brændeovn, og det er et faktum. Det er let at finde et antal leverandører i Danmark der reklamerer med lydløse pilleovne, men det kan ikke lade sig gøre at gøre pilleovnen fuldstændig lydløs. Der er dog nogle ting man kan gøre for at minimiere støjen. I vores pilleovne med varmeflytning bruger vi ventilatorer, der er udviklet til at være støjsvage. Desuden kan der fås pilleovne hvor sneglemotoren kører kontinuerligt (langsomt) rundt, i stedet for at køre rundt i ’ryk’. Dette giver også et mere støjsvagt udtryk.