Gaspejsen til den perfekte hyggekrog

I denne villa i klitterne på Nordjyllands vestkyst har vi opbygget og installeret denne pejseløsning, der er unik på mange måder. Pejsen er placeret i et hjørne, hvor den giver varme og flammehygge til alle i rummet, med maksimalt udsyn til flammerne. Pejsen er placeret i en opbygning med brandhæmmende plader, der giver den største sikkerhed og sikrer at pejsen kan blive siddende de næste mange år.

Pejsen er indbygget i en opbygning med skorstenen placeret skjult inde bag opbygningen. Bemærk konvektionsristen øverst i opbygningen, der spreder varme til hele rummet.

Gaspejsen er en model fra det belgiske M-Design. Vi har et forrygende samarbejde med M-Design og deres danske importør, og tager dem ofte med på råd når der skal laves en eksklusiv løsning. Den specifikke model er en M-Design TrueVision 850 CL gaspejs. Det lange navn betyder sådan set bare, at den er en del af M-Designs gaspejse med hjørneglas – det vil sige at glasset følger hjørnet uden irriterende lister, der ødelægger udsynet til flammerne. Det betyder at pejsen er perfekt til opbygninger i hjørner, hvor den giver et fantastisk udsyn. Inde i pejsen har vi placeret keramiske træstykker, der er markedets mest vellignende – man skal meget tæt på for at se, at det ikke er en klassisk træfyret pejs.

Krav til gaspejse

Når man vælger at investere i en gaspejs gør man sig selv en tjeneste. Det er dog vigtigt at man er opmærksom på, at der er nogle krav der skal efterleves. For det første skal pejsen monteres af en autoriseret installatør, og typepladen skal registreres ved Sikkerhedsstyrelsen – begge dele kan vi naturligvis sørge for. For det andet er det et lovkrav, at der installeres et balanceret aftræk. Et balanceret aftræk er en særlig skorsten, der både fremfører frisk luft til forbrændingen, og fører den forbrænder luft væk. Alle disse krav er til for at give den største sikkerhed omkring din gaspejs.

Hvis du ikke har nok træk i skorstenen kan vi installere en røgsuger der passer til det balancerede aftræk. Røgsugeren har en indbygget føler, så gaspejsen ikke kan brænde når der ikke er det rette tryk til stede i skorstenen.

Fantasien sætter grænsen ved gaspejse

Når vi opbygger en gaspejs, monterer vi den i brandhæmmende materialer, der er yderst varmebestandige og kraftige. Det betyder at pladerne efter endt montering kan tapetseres, males, beklædes med sten eller træ, eller ja, det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne! I dette tilfælde er opbygningspladerne spartlede, og efterfølgende malet grønne – hvis du har lyst til at se nogle af vores mere avancerede løsninger, kan du kigge i de øvrige indlæg her på siden. Du kan også læse meget mere om gaspejse på vores webshop, eller kontakte os hvis du har lyst til en uforpligtende snak om gaspejse. 😊

Gaspejs i opbygning med keramiske træstykker
De keramiske træstykker bidrager virkelig til hyggen. Man skal meget tæt på, for at opdage, at der er tale om en gasdrevet pejs.