Hvad en gaspejs?
En gaspejs tillader dig at tilføje en hyggelig pejs til dit hjem, der kræver et minimum af arbejde og vedligehold fra din side. Dette er nok grunden til, at gaspejse i dag er de løsninger vi laver flest af. Der findes mange produkter på markedet, der forsøger at tage hyggen fra brændefyrede pejse og brændeovnen, og fjerne alle de praktiske aspekter. Biopejse, elpejse og opti myst pejse har alle meget klare ulemper. Gaspejse er klart den løsning, der kommer tættest på en klassisk pejseløsning, men uden du behøver at fylde træ på.
Hvilken gaspejs passer i dit hjem?
En gaspejs er ikke bare en varmekilde. Den moderne teknologi der kommer med vores gaspejse tillader, at du selv bestemmer præcist, hvordan slutresultatet skal se ud. Vi har lavet gaspejseløsninger, hvor opbygningen har været udført i sten, beton og træ – og vi er klar overfor nye forslag, hvis du har en idé til en gaspejs der skal føres ud i livet.
Vi har her på siden samlet nogle af de tidligere løsninger vi har lavet, så du kan få en fornemmelse for hvad vi tidligere har lavet, eller måske få noget inspiration.
Typer af gaspejse
Vi har indrettet vores gaspejse i en række kategorier. Hver type har sin egen charme, og hvilken type du skal bruge afhænger af, hvor gaspejsen skal sidde. Klik dig igennem typerne, og se vores produkter.
Typiske spørgsmål til gaspejse
Kan jeg få en gaspejs i mit hus?
Som udgangspunkt, ja. En gaspejs stiller dog krav til, at der etableres en skorsten. Hvis du allerede har en skorsten, kan vi muligvis udnytte denne, ved at installere et specielt røgrør med balanceret aftræk. Ellers kan vi i langt de fleste tilfælde etablere en ny.
Som udgangspunkt kan vi altid etablere en gaspejs i alle typer af huse – vi har endda installeret en i en lejlighed i et etagebyggeri.
I min by har vi bygas. Kan jeg bruge det til min gaspejs?
I København og Aalborg er der mange steder indlagt bygas i bygningens installationer. Vores gaspejse kan modificeres, så de også kan brænde bygas. Vi gør det i nært samarbejde med gasselskabet. Du kan læse mere direkte ved din gasleverandør, eller kontakte os for mere information.
Jeg ved ikke hvilken gaspejs jeg skal vælge…
Det kan vi godt forstå! Markedet er kæmpestort, og der findes et hav af varianter. Desværre fås gaspejse i meget varierende kvalitet, og derfor kan det godt svare sig at væbne sig med en fagmand. Vi er altid klar til en snak om gaspejse, og kan vise dig de forskellige typer af gaspejse i vores showroom i Hobro. Vi har også kaffe på kanden. 😊
Skal jeg bruge en gasflaske, og hvor ofte skal den skiftes?
Det kommer naturligvis fuldstændig an på, hvor meget du bruger din gaspejs. På langt de fleste modeller får du et stort varmeudbytte af din gaspejs, hvilket betyder at den også bruger en del gas.
Det er svært at sige hvor stor en gasvolumen gaspejsen brænder af, uden at kende den præcise indretning af dit hus. Du bør derfor kontakte os med yderligere information om huset, hvis du er i tvivl om gasforbruget.
Kan min gaspejs bruge naturgas?
De fleste af vores gaspejse kan installeres til brug af naturgas. Det kræver en modifikation, da trykket i naturgasledningen er lavere, end hvad der er i en gasflaske.
Kan der installeres en gaspejs i stedet for min nuværende pejs?
Det kan der højest sandsynligt – det kommer faktisk kun an på opbygningen af din skorsten. Der er krav til, at skorstenen udføres med et såkaldt balanceret aftræk. Det betyder at skorstenen består af to rør, hvor forbrændingsgassen bliver ledt ud af det ene, mens det andet rør trækker frisk luft ind. Det gør, at gaspejsen ikke forbruger ilten fra dit hus og ødelægger dit indeklima. Desuden giver det en sikkerhed ved eventuelle gasudslip. Hvis ikke skorstenen kan udbygges med det balancerede aftræk, kan det blive nødvendigt at bygge en ny skorsten – denne opgave kan vi naturligvis klare.